fabricage en onderhoud

Wat is een asbeeld?

Een asbeeld is een soort mini urn. Oftewel een urn waarin een gedeelte van de as bewaard kan worden. De sculpturen zijn voorzien van een holle sokkel, waarin de as van uw dierbare bewaard blijft. Daarnaast verkopen wij ook asbeelden op een composiet voet waarin ruimte is voor een volledige asbestemming.

Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en voorzien van een speciaal ontwikkelde afsluiting.

Nederlandse fabricage

De asbeelden op deze website zijn allemaal Nederlands fabrikaat en zijn door Nederlandse kunstenaars ontworpen.

Kwaliteits garantie

De hoge kwaliteit van onze urnen wordt bereikt door het gieten in loodvrij tin, een garantie voor een blijvende mooie uitstraling en niet nadelig voor mens en milieu. Dit in tegenstelling tot beelden die grotendeels in lood gegoten worden.

Ieder onderdeel wordt handmatig gegoten, gefreesd, geschuurd, gesoldeerd, nagefreesd, gelapt en gepolijst. Iedere bodem van de ashouder wordt handmatig passend gemaakt en voorzien van een moer waarop een speciale schroef past.

De verbronsde asbeelden worden na het gieten gedoopt in een bronsbad en daarna gepoetst.

De holle voet van het beeldje is gegoten in hetzelfde materiaal als de sculptuur. Dat maakt een solide geheel van het asbeeld.

Unieke afsluiting

De holle ruimte heeft aan de onderzijde een gat met een moer, waarvoor een speciale schroef is ontwikkeld.

Hiermede wordt deze ruimte luchtdicht afgesloten.

De as van de overledene wordt op deze manier veilig en droog bewaard.

Herinnering in beeld ‘product certificaat’

Deze exclusieve beelden worden aan u geleverd inclusief certificaat, waarop de titel van het asbeeldje en een korte c.v. van de kunstenaar staan vermeld.

Hoe kunt u een asbeeld het best onderhouden?

De verbronsde asbeelden worden tevens geleverd met een flesje bijenwas, een poetsdoekje en een gebruiksaanwijzing.

Doordat brons leeft en onderhevig is aan vochtigheid in de lucht, kan de sculptuur, afhankelijk van de plek waar hij staat, een groene of witte uitslag vertonen. U kunt dit voorkomen door het beeld zo nu en dan met de bijgeleverde bijenwas zachtjes te poetsen.

De zilvertinnen asbeelden zijn niet onderhevig aan vochtigheid in de lucht en blijven altijd de zilverkleurige uitstraling houden, zoals ze bij aankoop hebben.

Beide soorten worden geleverd met een sleutel om de schroef vast te draaien.